pondělí 23. prosince 2013

Lunaria

4. Kapitola
  Z pohledu Evie

  Evie si lehla na svou skvěle měkkou postel převalila se a usla.
  Když spala měla sen. Sen podobný snu Lagoony. Evie se ocitla uprostřed tmy. Nic víc jen tma. Dlouhá a nekonečná samota. Na Evie šel strach. Něco ji ale říkalo, že stínové víly se nemusí bát. Postavila se rovně a zahnala vlastní strach. V tu chvíly se začla tma zesvětlovat. Objevila se nádherná dívka. Někoho ji připomínala. Byla nachlup podobná Lagooně a Leile, žeby další sestra? Pleť měla více modřejší a vlasy byly skoro až žluté. Měla na sobě bílé dlouhé šaty, jako z antiki.
  Podívala se na Evie a řekla: ,, Vím kdo jsi, pomoz mi stínová vílo. Jsem nejmladší ze sester Bluových. ''
Zmatená Evie spustila svým panický hlasem: ,, Nevím ani jak tě mám zachránit. Sama to nezvladnu.''
,, Jen zachovej klid. Chraň sestry a Frankie. Jsou v nebezpečí.'' Jak věta končila hlas už slábl.
   Probudila se celá upocená. Bylo před vánoční pondělí. Bylo brzy ráno a tak se oblékla a potichu vyrazila do tatínkovy pracovny pro schránku stínů a hůlku světů. Domluvila si sraz s Lagoonou v parku pod záminkou že si půjdou zaběhat.

  Lagoona už dorazila a Evie hlned vše Lagooně řekla. Lagoona byla nejistá ale s plánem který Evie vymyslela souhlasila. Byla to přece stínová víla. Lagoona vzala svou taštičku z lavičky a vyrazily za Frankie s doměním že Stín tam bude.

  Stín tam byl. Frankie byla zmatená co to holky dělají. Lagoona pak pronesla:,, Prosím Frankie buď opatrná. Kdyby se sestry ptaly kde je návštěva řekni že tu ani žádná nebyla '' Evie vzala hůlku švihla s ní a obě byly pryč. Frankie zůstala opět v prázdném pokoji. Ke stínům které vrhlaly věci se přidaly další stíny.

1 komentář: