sobota 21. prosince 2013

Lunaria

3. Kapitola

  Z pohledu Evie

  Sotva přišla domů hned ji přišla obejmout sestra a bratr. Když procházela kolem kuchyně, zastavila se u mamky.,,Tak jak bylo na náštěvě zlato,'' optala se maminka. ,, Byla to zábava.'',, A...,'' pokračovala maminka v otázce aniž by přestala krájet. Evie vždy svou maminku obdivovala. Byla to dokonalá lesní víla. Její dokonalé schopnosti byly jasnovidectví, vždy viděla více možných časových spirál a budoucností, a vaření. Její jídla byoy proslulé v celé rodině. Nikdy ji nepřekonala ani tetička
Dakota, která mělu vaření jako tu nejhlavnější schopnost zatímco u maminky to vylo vidět budoucnost. Ne všechny víly měly křídla, její rodina byla dokonalým příkladem neokřídlených ale mrštných víl. Křídla měly jen vzdušné víly. Lesní měli nejvíce výhod, mohly klidně skvěle plavat, ale né tak jako víly vodní. Tyhle víly jsou pěkné potvůrky. Víl je šíleně moc druhů.
  Eviina maminka a tatínek patří z rodiny víl stínových. Evie a její bratr měli po matce jasnozřivost a po otci dokonalou teleportaci pomocístínů a schopnost vidět to co nevidí statní. Eviina sestra byla pouze lesní víla, ale měla schopnost mluvit se zvířaty.
  Evie moc dobře věděla že její maminka už ví co se děje. ,,Něco jsem viděla ve stínech,'' odmlčela se Evie, ,, něco zvláštního. Něco jako by stínová víla posedla vodní monstrum.'' V tu chvíli přestala maminka krájet, otočila se a spustila:,, To ale není možné. Takové víly už neexistujou, jedině že musela být v této osobě již hodně dlouho.'',, Lagoona ji musela vidět taky, byla roztěkaná a nervózní. Neustále prohlížela pokoj. Je možné že by mohla ublížit Frankie?'' zeptala se Evie.,,Proboha Frankie, co když ji to ublíží znova!'' ,,Nikam.''zvolala maminka a pomocí telekineze zavřela rychle dveře.
  Evie seděla v tichém pokoji. Lehla si na postel popadla mobil a napsala Lagooně. Neodpověděla. Asi už spala.
  Popadla peřinu a usla. To ještě netušila že sen který bude mít se nebude zdát jen ji.

1 komentář:

  1. krásné těším se napokráčko(koment bych napsala dřív ale táta vypnul internet)

    OdpovědětVymazat