středa 18. prosince 2013

Lunaria

1. Kapitola
  Z pohledu Frankie

  Když se Frankie probudila byla hodně zmatená a hlava šíleně ji bolela hlava. Už nebyla v coffin bean. Byla v menší bílé místnosti s jedním proskleným okne. Ležela na postely a všude kolem bylo ticho. Její poslední vzpomínky byly hodně rozmazané a neuspořádané. Poslední co si pomatovala byl vyděšený hlas Draculaury: ,,Frankie, Frankie, poslouchej mě. No tak, Frankie, Frankie. Pomozte mi někdo...''. Teď byla tady, sama. Nebyl tu nikdo kdo by ji řekl kde je, co se stalo a koho to vůbec viděla.
  Vedle postele na které ležela byl malý stoleček s 2 šuplíčkama. V první zásuvce byly jen nudné lékařské měsíčníky, blok, tužku a pastelky. V druhé zásuvce byl její mobil a nabíječka. Když zjistila že mobil je kaput. Když se jí mobil trošku nabil zjistila že se neprobudila celý týden. Položila mobil na stoleček a vzdychla.
  Druhý den ji ná návštěvu přišla její mladší sestra Finnley, Evie a Lagoona, která přišla kupodivu bez svého dvojčete Leily. Finnley byla nadšená že je Frankie v pořádku a Evie upravovala květiny ve váze které ghoulky donesly. Jen Lagoona nervózně těkala očima po pokoji, jakoby něco nebo někoho hledala. Jako když se vystrašená laň rozhlíží jestli někde nečíhají vlci. Frankie zjistila od holek, že se ji podle lékařů zamotala hlava a ona se ošklivě uhodila do hlavy. Když se Frankie zeptala jestli někoho neviděli okamžitě odpověděla Evie:,, Pokud myslíš Toralei s těma jejíma čičinama, tak ty se ti smály a fotili tě. Pak to vyvěsily po škole, no a dostaly týden veřejně prospěšných prací'', pronesla Evie svým hláskem a uchychtla se při vidině Toralei uklízející jídlo v straškantýně. ,,Ale co mělo znamenat to jak si zašeptala do ucha'', pronesla zmateně Frankie. ,, Známe se jen krátce, to bych si pamatovala. Doktoři říkají že můžeš mýt i smyšlené vzpomínky.'' usmála se Evie a Finley pak poplácala Frankie po rameni. Když Frankie pronesla svou nečekanou větu, Lagoona znervózněla.
  Ghoulky už byly pryč a Frankie byla opět sama. Přemýšlela nad nervozitou a zamlklostíb Lagoony. Vždycky se smála, všechny uklidnila, ale dnes? Bylo to divné.
  Kdo vlastně byla ta dívka před coffin bean a proč si ji nikdo nepamatuje? Něco se tu děje a musím zjistit co!

1 komentář: