středa 1. ledna 2014

Lampička

  Jednoho deštivého odpoledne se Cleo de Nilova nudila a seděla ve svém honosně snobském pokoji. Byl krasný a vše bylo upraveno. Cleo seděla u svého toaletního stolku z mahagonového dřeva které bylo pozlacené. U nohou se ji svíjela její malá kobřička Hissete. V celém domě byla jen ona a její sestra Nefera.
   Byla starší a šileně nafoukaná. Kvůli problémům v modelingu teď byla doma, což bylo pro Cleo teror.
   Opatrně vstala,  aby neprobudila Hissete a potichu se vydala do jídelny. Velká jídelna byla kombinací všech vzácných druhů dřeva, jako je mahagon, eben a další. Obvykle bylo jídlo vždy na stole. Dnes tam nebyly ani hrozny, které Cleo milovala. Jídelna byla úplně prázdná ani sluhové nikde nebyli. V kuchyni to bylo to samé.
   Cleo se vydala k pokoji sestry. Když se přiblížila pokoji Nefery, uslyšela pronikavy výkřik:,, Kde jsou moje hrozny! Proč tu ještě neleží večeře!? A kde jsou mé nakoupené boty?! Je mi vedro, mávejte pořádně!'' Cleo se rychle couvala dozadu až naradila do sloupku s vázou. Cleo vyjekla a doufala že to neslyšela Nefera. Váza se nahla a otevřela se tajná místnost se smaragdovými stěnami. Uprostřed místnosti byla na podstavci malá krásně svitící lampička ve tvaru skaraba.
   Svítila krásným smaragdově zeleným světlem. Když se k ní Cleo přiblízila změnila svou záři na zlatou. Vzala lampičku a vyšla z mínstnosti, ktera se hned zavřela.
    Najednou se přiřítila Nefera a řekla: ,,Co je to?! Chci to hned!'' ,, A..ale, já'' koktala smutně Cleo. Když Nefera uchopila lampičku, hned začala svítit krasná azurovou modrou a pak zhasla. Cleo se nahnula pro lampičku a uviděla malý nápis na základně lampičky: ,, Pro mojí dcerušku Cleo." Cleo docupitala do svého pokoje, položila laampičku na stolek a sledovala její krásnou záři.

1 komentář:

  1. krásné dostáváš 10 bodů z deseti. a promiň ale první úkol bohužel už splnit nemůžeš.

    OdpovědětVymazat